• MACMA minőségirányítás

MACMA minőségirányítás

"A minőségbiztosítás terén a MACMA kizárólag olyan akkreditált cégekkel dolgozik együtt, mint az SGS, az Intertek és a Bureau Veritas. Ezek a vizsgálóintézetek az EU-s előírások vagy az ügyfelek egyedi követelményei alapján vizsgálják az árukat.

A MACMA csak olyan árukat importál, amelyek megfelelnek a naprakész uniós előírásoknak és szabványoknak. Így minden olyan terméket, amely élelmiszerrel találkozik, az LFGB, és minden elektronikai terméket a ROHS szerint tesztelnek. A játékokat a 2009/48/EK új játékrendeletnek megfelelően gyártják és jelölik. Szükség esetén az árukat a CE és az EN71 1-3. rész szerint vizsgálják. Ha további rendeletek is érintettek, az árukat e tekintetben is teszteljük.

A MACMA-nak van egy belső sugárzási megbízottja, aki emellett a ROHS-képesség szempontjából is vizsgálja az elektronikai cikkeket annak biztosítása érdekében, hogy ezek gyártása a ROHS-rendeletnek megfelelően történjen.

A munkatársak további képesítést szereznek, és így folyamatosan tájékozódnak arról, hogy milyen előírások vonatkoznak az árukra.

Továbbá az árukat a Távol-Keletről történő szállítás előtt egy független szolgáltató ellenőrizheti. Ezt a lehetőséget leginkább különleges megrendelések esetén használják ki. Az ilyen minőségellenőrzések a DIN400/80 ISO 2859 szabványelőírások szerint történnek, ha a megrendelőtől nem áll rendelkezésre más előírás. Ezek a minőségellenőrzések lehetővé teszik, hogy az esetleges hibákkal kapcsolatos panaszokat közvetlenül a gyártónak tegyék fel, és az árut adott esetben kijavítsák."