• A MACMA vállalat tanúsításai

A MACMA vállalat tanúsításai


Avatar

Fairtrade

A Fairtrade egy nemzetközi tanúsítási rendszer, amely a tisztességes kereskedelmi szabványokat és gyakorlatokat támogatja. A rendszer a fejlődő országok gazdálkodói és munkavállalói számára tisztességes árakat, méltányos munkakörülményeket és fenntartható mezőgazdaságot biztosít. A Fairtrade-címkével ellátott termékek szigorú társadalmi, gazdasági és környezetvédelmi kritériumoknak felelnek meg.

Avatar

GOTS

A Global Organic Textile Standard (GOTS) a világ vezető szabványa a biogazdálkodással előállított természetes szálakból készült textíliák feldolgozására. Magas szintű környezetvédelmi követelményeket határoz meg a teljes textilgyártási láncban, és megköveteli a szociális kritériumoknak való megfelelést is. A GOTS ellenőrzési rendszer alapját a helyszíni ellenőrzések, valamint az előállító vállalatok, gyártók és kiskereskedők független, speciálisan akkreditált vizsgálóintézetek által végzett tanúsítása képezi. Ez garantálja a GOTS tanúsított textíliák átfogó biztonságát. A tanúsítás sikeres elvégzésével olyan engedélyt kapunk, amely feljogosít bennünket a GOTS programban való részvételre. A tanúsítás nyomdánkat is érinti. A GOTS táskákat a GOTS szabvány szerint nyomtatjuk. Ez feljogosít bennünket a szabvány használatára, és arra is, hogy a GOTS logót használjuk a megfelelően tanúsított termékeken.

Avatar

ISO9001

2012 augusztusában a Macma sikeresen megszerezte az ISO9001 ISO tanúsítványt. (Újratanúsítás 2023) A tanúsítás részeként megvizsgálták és értékelték a belső folyamatokat. A tanúsítás döntő tényezője az alapvető kritériumoknak való megfelelés, amelyek egy működő és sikeres vállalat alapját képezik. Ügyfeleink számára előnyös a tanúsított vállalati struktúránk, mivel hatékony folyamatokat kínál a megrendelések feldolgozásához. Mindig arra törekszünk, hogy a folyamatokon belül javítsuk és tovább bővítsük a zökkenőmentes folyamatokat, hogy folyamatosan növeljük az ügyfelek elégedettségét. Ebben támogat bennünket a DEKRA Consulting GmbH, amely rendszeres auditokat is végez vállalatunknál.

Avatar

Textile trust

A Confidence in Textiles címke (a Confidence in Textiles logó is) az egyik legismertebb minőségi tanúsítvány Németországban, amely a textilipari nyersanyagokra, a köztes és a végtermékekre vonatkozik a feldolgozás minden szakaszában. Az Öko-Tex Standard 100 (más néven Öko-Tex Standard 100) szerinti vizsgálat azt jelenti, hogy a terméket összesen 100 káros anyagra, optikai fehérítőre vagy hasonlóra vizsgálták. Ez nemcsak a külső anyagra, hanem a termék minden más összetevőjére is vonatkozik. Azoknak a termékeknek, amelyeken az Oeko-Tex® tanúsítványt kívánják feltüntetni, ezért meg kell felelniük bizonyos követelményeknek és szabványoknak. A tanúsítvány csak 1992 óta létezik, és a Hohenstein Intézet vezette be az Ökológiai, Technológiai és Innovációs Intézettel közösen. Az Öko-Tex Standard 100 tanúsítvány kiadásával egyidejűleg egy világszerte egységes minőségbiztosítási rendszert vezettek be mind a gyártók, mind a kiskereskedők számára. Ennek célja, hogy figyelembe vegye a textilipari ágazatban az egyes vállalatoknál a saját termelés csökkenő arányát az árutermelésben. Célja továbbá, hogy világszerte egységes értékelési szabványokat biztosítson a különböző régiókban.

Avatar

BSCI

2016. június 1. óta BSCI tagok vagyunk (Business Social Compliance Initiative). Már a beszállítóink kiválasztásakor is felelősséget vállalunk. Ezért nagy jelentőséget tulajdonítunk a szociális normák betartásának termékeink gyártása során, és elköteleztük magunkat a BSCI magatartási kódexének betartására. A BSCI magatartási kódexe olyan nemzetközi egyezményeken alapul, mint az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata, a gyermekek jogairól és a vállalkozói tevékenységről szóló irányelvek, az ENSZ ""Gazdasági és emberi jogok"" irányelvei, az OECD iránymutatásai és az ENSZ Globális Megállapodás, valamint a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) egyezményei és ajánlásai, amelyek a beszállítói láncban a munkafeltételek javítása szempontjából relevánsak.

Avatar

Packaging Act

A csomagolási engedélyezés a 2019. január 1-jétől hatályos csomagolási törvény (VerpackG) értelmében mind az értékesítési csomagolások gyártói, mind a forgalmazói számára kötelező. A csomagolási engedélyt mindig akkor kell kérni, ha a kereskedő vagy a gyártó úgynevezett első forgalmazóként jár el. Konkrétan ez azt jelenti, hogy a kereskedelmi csomagolások első áruval való megtöltéséhez kizárólag kartondobozok vagy más, duális rendszerben előzetesen engedélyezett csomagolási formák használhatók. Ezzel szemben a duális rendszerek biztosítják a forgalomba hozott és végül a végső magánfogyasztó által ártalmatlanított csomagolások szakszerű begyűjtését, válogatását és újrahasznosítását.

Avatar

GRS

A "DE 72005675" WEEE-szám használata, amelyet minden elektromos terméken vagy annak csomagolásán megtalál, szintén költségköteles. A díjakat az illetékes ""Alapítvány a régi elektromos készülékek nyilvántartásáért"" nevű hivatalnak kell befizetni. Az eds-r GmbH/Rücknahmesystem-nél történő további regisztrációval árucikkeink körforgása ismét bezárul, és így a szakszerű ártalmatlanítás garantált. Ez lehetővé teszi, hogy ügyfelei az elektronikai hulladékot különböző gyűjtőállomásokon vagy más kijelölt létesítményekben adják át. Az akkumulátorok ártalmatlanítási költségeit, amelyeket az elektronikai cikkek után fizetnie kell, a GRS alapítványnak fizetjük be a 9901254-es nyilvántartási szám alatt. Így a vásárló a tárgyak vásárlásakor biztos lehet abban, hogy az elemeket bármelyik kereskedőnél visszaadhatja, aki elemekkel is foglalkozik.

Avatar

AEO Certification

Az Európai Közösség 2011. december 16-án ismerte el a Macma-t engedélyezett gazdasági szereplőként. Ezt a minősítést csak különösen megbízható és megbízható vállalatok kapják meg. Az AEO minősítés (AEO - Engedélyezett gazdasági szereplő) számos egyszerűsítéssel jár a vámjogszabályokban, elsősorban a vámellenőrzések tekintetében.

Avatar

Rohs 2

A MACMA továbbá megerősíti, hogy a 2002/95/EK uniós törvény hatálya alá tartozó valamennyi elektromos termék gyártása megfelel a ROHS 2 szabványnak, és minden jogi kötelezettségnek. Az e rendelet hatálya alá tartozó elektromos termékeinket a következő szimbólummal jelöljük a terméken vagy a csomagoláson: ROHS: Egyes veszélyes anyagok elektromos és elektronikus berendezésekben való használatának korlátozása.

Avatar

RESY 

Az így kapott papírkarton dobozokat az Értékes Anyagok Szabályozásának RESY Szervezeténél regisztrálták, és a RESY szimbólummal jelölik a nagy és a kis csomagoláson. A 10856-os azonosító szám a MACMA oHG regisztrált tagságát igazolja. Így minden csomagolásunk regisztrálva van a RESY ártalmatlanítási rendszerben, és garantálja a környezetbarát ártalmatlanítást.