• Emblémázás

Tamponnyomás

Hagyományos emblémázási eljárás, amely során a 2 dimenziós rajzot egy szilikon hordozófej segítségével egy nyomóformáról átviszik a termékre. Az emblémázható termékek széles skálája, valamint a technológia költséghatékonysága miatt nagyon gyakran használt eljárás. Akár öt színnel, enyhén domború vagy homorú termékekre is lehet emblémázni

Tamponnyomás
Direktszita

Direktszita

Egy közismert, régi technológia amit leginkább szövött anyagokra használnak. Az eljárás folyamán egy műanyag spaklit kell végighúzni a szitán, így préselve át a festéket a szita hálóján. Annak érdekében, hogy a festék mihamarabb stabilan megkössön hőkezelésen esik át.

Transzferszita

Annyiban különbözik a direktszitától, hogy a szitán keresztül préselt festéket nem a termékre, hanem egy transzferpapírra húzzuk, amit ragasztóporral finoman beszórunk és átegendünk a hőalagúton. Végül magas hőfokú kezeléssel, vasalóval, a kívánt anyagra helyezzük. Az emblémát színekre kell bontani, és színenként kell a szitát elkészíteni.

Transzferszita
Digitális transzfer

Digitális transzfer

Az eljárás hasonló a hagyományos transzfernyomáshoz. A digitalizált logot, CMYK színállományban, egy speciális nyomtató segítségével közvetlen transzferpapírra nyomtatjuk, ezt követően ezt pedig felvasaljuk a kívánt termékre A négyszínes CMYK eljárással, bármely szín előállítható.

Műgyantával bevont matrica

Logóját papírra nyomtatjuk, erre helyezzük el a műgyantát. A megszáradt műgyantával bevont matricát ráhelyezzük a kiválasztott kulcstartóra. Az epoxy műgyantás matricának köszönhetően a logo 3D hatású lesz.

Műgyantával bevont matrica
Kerámia- és üvegdekor

Kerámia- és üvegdekor

A logót szitanyomással vagy digitálisan transzferpapírra helyezzük, majd száradást követően a matricát leáztatjuk a hordozó papírról és ráhelyezzük a kerámia, üveg vagy fém felületre. Végül az emblémázott terméket, kemencében megfelelő hőfokon kiégetjük.

Hőre változó kerámiadekor

Ez az eljárás azonos a kerámia dekorációval annyi különbséggel, hogy a matrica fölé egy plusz hőre érzékeny takaró szín kerül. Hő hatására (pl. forró folyadék), az egyébként fekete takaró szín áttetszővé válik és így látható lesz az alatta levő matrica.

Hőre változó kerámiadekor
Vinyl matrica

Vinyl matrica

Digitális képek reprodukciója egy öntapadós matricán. Általában akkor használatos, amikor egy termék emblémázása bonyolult vagy más technológiával nem lehetséges, esetleg csomagolása miatt csak a matrica elhelyezés megvalósítható. Az eljárás során négyszínnyomást használnak (CMYK), így bármely szín előállítható.

Szublimáció

Egy nagyon jó minőségű és legtartósabb nyomatot biztosító emblémázási technológia. Ultra magas felbontást megjeleníteni képes digitális nyomtatók viszik fel a szublimációs tintát képpontokként a speciális papírra, mely a festék gyors beivódása után vasaló segítségével transzferálódik a kívánt termékre Az eljárás leginkább fehér felületen alkalmazható, textil esetén minimum 60% műszáltartalom, egyéb termék esetén szublimálható bevonat szükséges a technológia alkalmazásához.

Szublimáció
UV nyomtatás

UV nyomtatás

Az egyik legszélesebb körben alkalmazható , magas felbontású - tartós nyomatképet biztosító , digitális direkt nyomtatási eljárás. A nyomtatófejek nagy sebességgel juttatják a speciális tintát képpontokként közvetlenül a termékre és rétegekként szárítják meg UV-LED lámpák segítségével, mely hatására a festék azonnal polymerizálódik. Így rendkívül tartós és részletgazdag nyomatok alakíthatók ki a kívánt terméken

Gravírozás

A gravírozás folyamán a vékony lézernyaláb beleéget/belemar a termék felszínében, ami lehet festett vagy natúr és ennek következtében létrejön az embléma. A gravírozás leginkább fém és fa de akár üveg vagy műanyag termékek esetében is lehetséges.

Gravírozás