Menü
Főoldal
Termékkereső
Katalógus
Márkák
Rólunk
Kategóriák
Pendrive összerakó
COVID 19 termékek
Újdonságok 2020
Karácsony
USB
Technológia & Mobil
Iroda
Órák
Tollak
Írószerek
Étel & ital
Táskák & Utazás
Gyerekek & Szabadidő
Wellness & Fitness
Törölközők
Esernyők & Esőkabátok
Szerszámok & Lámpák
Kulcstartók
Pierre Cardin
Schwarzwolf
Vanilla Season
Márkák
Textil
Kifutó termékek
Kategóriák
  • Pierre Cardin
 

PIERRE CARDIN

Pierre Cardin a legendás francia divattervező és újító. A második világháború után építészmérnökként végzett, pályafutása elején együtt dolgozott a másik híres divattervezővel, Christian Diorral.

1950-ben saját divattervező házat alapított, 1 953-ban pedig a rangos francia Chambre Syndicale de la Haute Couture Társulat tagjává avatták.

1959-ben útjára indította a, pret-a-porter" (viselésre készen áll) kollekciót, amivel forradalmasította a ruházatgyártást. Ezzel elérhetővé tette a nagyközönség számára is a divatos öltözködés lehetőségét.

A ruha és kiegészítők tervezése mellett, tervezett még bútorokat, belső tereket, iparművészeti tárgyakat, aktívan részt vett gépjárművek és repülőgépek belső tervezésében, valamint sok más kreatív területen is dolgozott.

1991 óta Pierre Cardin az UNESCO tiszteletbeli nagyköveti pozícióját tölti be, és 2009-ben az ENSZ jóakaratú nagykövetévé választották.

Pierre Cardin világszerte számos további díjat és kitüntetést kapott neves intézményektől.

1977-től többször megkapta a ,,Dé d,Or" (arany tükör), a francia divattervezők szövetségének legmagasabb kitüntetését.

Eddig Pierre Cardin volt az első divattervező, akit kitüntettek és taggá avattak a Francia Képzőművészeti Akadémián (Académie des Beaux-Arts).

A Pierre Cardin termékkollekciót gondosan választották ki és a részletekre nagy hangsúlyt fektetve készítették el. A történelem azt mutatja, hogy Pierre Cardin nem csak a divat védjegye, hanem az időtállóság szimbóluma is.